menu

230 zł

Cena menu zawiera:

  • Tradycyjne przywitanie Młodej Pary chlebem i solą

  • Szampan z truskawką lub maliną dla gości

  • Zimne i ciepłe napoje - bez ograniczeń

  • Owoce sezonowe

  • Podstawową dekorację sali: białe pokrowce na krzesła, obrus, kwiat cięty, świeca, serweta

  • Wynajęcie sali, obsługę gastronomiczą i kelnerską

  • Możliwość serwowania zakupionego przez Państwa alkoholu bez dodatkowych opłat 

  • Pokój dla Pary Młodej

  • Monitorowany parking

  • Minimalna ilość gośći 110 os.

Przystawka (prosimy o wybór jednej):

  1. Galantyna drobiowa z sosem tatarskim i pomidorami koktajlowymi

  2. Pasztet wieprzowo drobiowy w cieście francuskim na miksie sałat z vinaigrette orzechowo malinowym

  3. Płatki fileta kurczaka marynowane W miodzie i occie balsamicznym podane

  4. Z grillowanym oscypkiem na rukoli z żurawiną

  5. Delikatna galantyna rybna z sosem remułard z kiełkami rzodkiewki i pomidorami

  6. Roladka z indyka z sosem tuńczykowy podana z kiełkami pora i pomidorami

Zupa (prosimy o wybór jednej):

  1. Rosół z makaronem

  2. Zupa cebulowa z grzankami

  3. Krem porowo- ziemniaczany z grillowanym boczkiem

  4. Krem z kukurydzy i marchewki aromatyzowany selerem naciowym

  5. Krem z pomidorów z kiełkami rzodkiewki

Danie obiadowe (prosimy o wybór dwóch):

  1. Panierowany filet kurczaka faszerowany pieczarkami i serem

  2. Panierowany schab wieprzowy faszerowany szynką i serem

  3. Schab pieczony w sosie własnym

  4. Roladka z kurczaka z boczkiem I pieczarkami na sosie pieczeniowym.

  5. Medaliony z polędwiczek wieprzowych na sosie kurkowym

  6. Roladki z indyka faszerowane szpinakiem i serem fetą

  7. Pieczeń wieprzowa w sosie własnym aromatyzowany kminkiem Rolada wieprzowa

  8. faszerowana brokułami i serem fetą

Dodatek do dania (prosimy o wybór jednego):

  1. Ziemniaki z wody

  2. Puree ziemniaczane

  3. Ziemniaki pieczone

  4. Tarta ziemniaczana

  5. Kluski śląskie

  6. Kopytka ziemniaczane

Surówki i warzywa - wybór z warzyw sezonowych

Deser (prosimy o wybór jednego):

  1. Lody podane z owocami, bitą śmietaną

  2. panna cotta podana na sosie malinowym

  3. krem karmel z truskawkami

  4. mus czekoladowy na sosie waniliowo miętowym z kolorowym pieprzem

  5. semifreddo śliwkowe podane na sosie angielskim z nutą czekolady

Zimny Bufet:

  1. Boczek faszerowany

  2. Karczek z morelami

  3. Schab ze śliwką

  4. Kurczak faszerowany

  5. Galaretki drobiowe

  6. Szynka wiejska

  7. Kiełbasa wiejska

  8. Kabanos

  9. Pasztet wieprzowy

  10. Śledź po krakowsku

  11. Świeże i marynowane warzywa

Pieczywo - mieszane

Sosy (prosimy o wybór dwóch):

  1. Czarci na bazie zielonego pieprzu

  2. Tzatziki z jogurtem greckim

  3. Cumberland z żurawiną, czarną porzeczką i chrzanem

  4. Romuald z pietruszką, kolendrą i korniszonami

  5. Tradycyjny chrzanowy

  6. Tatarski z grzybami i korniszonami

Sałatki (Prosimy o wybór dwóch):

  1. Jarzynowa tradycyjna lub z kukurydzą

  2. Grecka z ogórkami, papryką, pomidorami, serem feta i oliwkami

  3. Szwajcarska z kukurydzą, szynką i serem

  4. Pieczarkowa z ogórkami, majonezem i pietruszką 

  5. Kebabowa podawana wielowarstwowo

  6. Kalafiorowa z jabłkami, ananasem i migdałami

  7. Chińska na bazie ryżu długo ziarnistego, groszku cukrowego, tuńczyka lub łososia wędzonego

  8. Rosyjska wielowarstwowa z burakami, jajkiem, śledziem i majonezem

I Danie gorące (prosimy o wybór jednego):

  1. Rolada wieprzowa z kluskami śląskimi, surówka z czerwonej kapusty

  2. Rolada drobiowa z pomidorami suszonymi i mozzarellą podana na sosie pieczarkowym z kopytkami i surówką colesław z dodatkiem czerwonej kapusty

  3. Szaszłyk drobiowy z ryżem i sałatą ze świeżych pomidorów i ogórków

  4. Grillowany filet kurczaka marynowany w czosnku i bazylii, podany z ziemniakami pieczonymi i sałatą z sosem wiosennym

  5. Sztufada wieprzowa w szarym sosie z puree ziemniaczanym i surówką z białej kapusty 

II Danie gorące (prosimy o wybór jednego):

  1. Kurczak po węgiersku, pieczywo

  2. Wieprzowina po meksykańsku, pieczywo

  3. Boeuf Strogonow z wieprzowiny, pieczywo

  4. Bogracz z warzywami, pieczywo

  5. Blanchett z indyka, pieczywo

III Danie gorące (prosimy o wybór jednego):

  1. Barszcz z krokietem lub pasztecikiem

  2. Barszcz podany z bułeczkami faszerowanymi mięsem i boczkiem

  3. Barszcz podany z pierogami panierowanymi

  4. Tradycyjna węgierska zupa gulaszowa, pieczywo

  5. Żurek z białą kiełbasą, pieczywo

Napoje (bez ograniczeń):

  1. Napoje gazowane pepsi/mirinda/7 up

  2. Sok owocowy

  3. Woda mineralna gazowana

  4. Woda mineralna niegazowana podawana w dzbankach z miętą i cytryną

  5. Kawa

  6. Herbata

Owoce (sezonowe)

Oferta dodatkowa 

Tort i ciasto od 20,00 zł./os.

Wiejski stół 25,00 zł./os.

Szynka wiejska, boczek wędzony,  salceson, kiełbasa swojska, pasztety wiejskie, smalec z cebulą i śliwkami, pieczywo swojskie, ogórki kiszone

Udziec wieprzowy z kością 25,00 zł./os.

Ziemniaki pieczone (w mundurkach) z rozmarynem i zasmażaną kapustą aromatyzowaną kminkiem

Grill 25,00 zł./os.

Steki z karczku w specjalnej marynacie, szaszłyki drobiowe, szaszłyki wegetariańskie podudzia drobiowe marynowane w miodzie i musztardzie, filet drobiowy aromatyzowany świeżymi ziołami w boczku,  kiełbasa, marynaty, sałatka szopska (ogórek pomidor, czerwona cebula, miks sałat, sos vinaigrette, ser feta), sosy: tzatziki, bbq, musztarda i ketchup, pieczywo

lane piwo od 350,00 zł.

Nocleg

Pokój 2 osobowy 120 zł/doba

śniadanie 25 zł/os.

informacje dodatkowe:

  • Brak opłaty korkowej

  • dzieci do 2 roku życia  gratis, do 8 roku życia 50% ceny

  • jeżeli zdecydują się państwo dostarczyć ciasto, tort i alkohole zakupione prywatnie prosimy o załączenie potwierdzenia zakupu (paragon lub faktura) dostarczonych produktów

  • możliwość ustalenia specjalnego menu wegetariańskiego, wegańskiego oraz  bezglutenowego

REZERWACJA TERMINU TYLKO PO PODPISANIU UMOWY
I WPŁACIE ZALICZKI

ul. Krakowska 96

32-089 Wielka Wieś

Tel: 506-271-910

biuro@ckantares.pl

  • Czarny Facebook Ikona
  • Czarny Instagram Ikona

© 2019 by CK Antares