menu
380 zł
Cena menu zawiera:
-
Tradycyjne przywitanie Młodej Pary chlebem i solą
-
Szampan z truskawką lub maliną dla gości
-
Zimne i ciepłe napoje - bez ograniczeń
-
Podstawową dekorację sali: obrus, kwiat cięty, świeca, serweta
-
Wynajęcie sali, obsługa gastronomiczna i kelnerska
-
Możliwość serwowania zakupionego przez Państwa alkoholu bez dodatkowych opłat
-
Pokój dla Pary Młodej
-
Monitorowany parking
-
Minimalna ilość gośći 110 os.
Przystawka (prosimy o wybór jednej):
-
Pierś z kaczki podana na mixie sałat z pomidorkami cherry, krem balsamiczny, pieczywo grissini
-
sałatka z grillowanym halloumi, karmelizowaną gruszką na mixie sałat, oliwki, pomidorki cherry, sos winegret cytrusowy, pieczywo grissini
-
Carpaccio z pieczonego buraka, ser kozi, orzech włoski, sos winegret malinowy, rukola, pieczywo grissini
-
tatar z łososia bałtyckiego z kaparami, majonez szczypiorkowy, kiełki zielonego groszku, pieczywo maślano-czosnkowe
Zupa (prosimy o wybór jednej):
-
tradycyjny Rosół z wiejską kurą i wołowiną z dodatkiem lubczyku z makaronem, marchewką i zieloną pietruszką
-
krem z pomidorów gargano rosso z mozzarellą baby i emulsją bazyliową
-
bulion wołowo-drobiowy z kołdunami i zieloną pietruszką
-
Krem z groszku zielonego, oliwa cytrynowa, wędzony pstrąg
Danie obiadowe (prosimy o wybór dwóch):
-
wolno pieczona noga kaczki, sos własny z nutą majeranku, grillowana babka ziemniaczana, surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem
-
polędwiczki z dorsza z kruszonką z suszonych pomidorów, bukiet warzyw gotowanych na maślanym aromacie, kremowy sos curry, gratin ziemniaczany
-
pieczony filet z łososia marynowany w pieprzu cytrynowym i białym winie, podany na sałatce z ogórka i szafranu z nutą chili, ryż paraboliczny z ziołami
-
pierś z kurczaka nadziewana brązową pieczarką, cebulą i zieloną pietruszką, ziemniaki pieczone, sos z zielonego pieprzu, surówka z kapusty pekińskiej z winegretem ogrodowym
-
polędwiczka wieprzowa na sosie borowikowym, ziemniaki z koperkiem, bukiet warzyw sezonowych
-
pieczony filet z indyka marynowany w białym winie z jałowcem, ziemniaki w mundurkach z pieca, sos szałwiowy, surówka z warzyw sezonowych
Surówki i warzywa - wybór z warzyw sezonowych
Deser (prosimy o wybór jednego):
-
panna cotta z musem i owocami sezonowymi
-
semifreddo według upodobań smakowych gości np: truskawka, śliwka, gruszka
-
lody smakowe na życzenie gości z owocami sezonowymi , musem owocowym , miętą pieprzową i bitą śmietaną
-
tiramisu
-
fondant czekoladowy
Zimny Bufet:
-
Boczek pieczony w kolorowym pieprzu
-
Karczek w kminku
-
Schab z gorczycą
-
Szynka wiejska
-
Kiełbasa wiejska
-
Kabanos
-
tymbaliki drobiowe
-
domowy Pasztet
-
Śledź po krakowsku
-
terrina drobiowa
-
marynaty i pikle oraz grzyby
-
śledź w śmietanie
-
śliwka sechlońskA w boczku
-
kolorowe zwinięte mini wrapy z różnymi farszami
Pieczywo - mieszane
Sosy (prosimy o wybór dwóch):
-
Tzatziki z jogurtem greckim
-
Cumberland z żurawiną, czarną porzeczką i chrzanem
-
Tradycyjny chrzanowy
-
Tatarski z grzybami i korniszonami
Sałatki (Prosimy o wybór dwóch):
-
sałatka brokułowa z fetą z pomidorkiem cherry, prażonym słonecznikiem
-
sałatka z makaronu trio fusilli z kurczakiem, kolorową papryką, winegret musztardowo- miodowy
-
sałatka z wędzonego kurczaka z selerem konserwowym
-
sałatka grecka
-
sałatka gyros
-
sałatka szwajcarska z kukurydzą, szynką, ananasem i selerem naciowym
-
jarzynowa
-
sałatka z pieczonym burakiem, mozzarellą baby i grillowaną brzoskwinią
-
sałatka pieczarkowa
-
sałatka kalafiorowa
I Danie gorące (prosimy o wybór jednego):
-
żeberka grillowane w miodzie i musztardzie francuskiej, pieczony w całości ziemniak z kremowym serkiem ziołowym surówka colesław
-
soczysta karkówka a la maczanka krakowska z karmelizowaną cebulką i rumianym sosem kminkowym
-
szpinakowa rolada z indyka w sosie z boczniaków, ryż szafranowy, bukiet warzyw
-
pierś kurczaka otulona szynką parmeńską podana z gnocchi szpinakowym, sos porowy, marchewka paryska z masełkiem
II Danie gorące (prosimy o wybór jednego):
-
wołowina po burgundzku z cebulą szalotką i grillowanym bekonem
-
Ragout z indyka z kurkami w śmietanie
-
boeuf strogonow z wołowiny
-
kurczak z chorizo z kolendrą
-
gulasz z dzika na czerwonym winie z nutą tymianku i rozmarynu
III Danie gorące (prosimy o wybór jednego):
-
barszcz czerwony podany z bułeczką z ciasta drożdżowego z mięsem i kminkiem
-
Barszcz czerwony z panierowanymi pierogami z mięsem
-
barszcz czerwony z krokietem
-
żurek na własnym zakwasie z wędzonką i białą kiełbasą
Napoje (bez ograniczeń):
-
Napoje gazowane pepsi/mirinda /7 up
-
Sok pomarańczowy i jabłkowy
-
Woda mineralna gazowana
-
Woda mineralna niegazowana podawana w dzbankach z miętą i cytryną
-
Kawa
-
Herbata
Owoce (sezonowe)
Tort
słodki stół
Deska serów
Oferta dodatkowa
Wiejski stół 40,00 zł./os.
Szynka wiejska pieczona w całości, boczek wędzony, salceson, kaszanka, kiełbasa swojska, kabanos wieprzowy, pasztet z pieca, baleron, smalec z cebulą i śliwkami, pieczywo swojskie, ogórki kiszone, chrzan, musztarda, masło ziołowe, chleb wiejski
Udziec wieprzowy z kością 35,00 zł./os.
udziec wieprzowy z kością płonący, serwowany na sali przez kucharza Ziemniaki pieczone (w mundurkach) w soli morskiej z rozmarynem, zasmażaną kapustą aromatyzowaną kminkiem
Grill 35,00 zł./os.
Steki z karczku w specjalnej ziołowej marynacie, szaszłyki drobiowe z kolorowymi warzywami, szaszłyki wegetariańskie, podudzia drobiowe marynowane w miodzie i musztardzie, filet drobiowy aromatyzowany świeżymi ziołami w boczku, kiełbasa,
marynaty, ziemniaki z rusztu pieczone w soli morskiej sałatka szopska (ogórek pomidor, czerwona cebula, miks sałat, sos vinaigrette, ser feta), sosy: tzatziki, musztarda i ketchup, pieczywo mieszane
roll bar (beczka piwa 30l) 600 zł
lemoniada -
pierogi - różne rodzaje na podgrzewaczach
bigos
pieczona golonka w piwie
żeberka w sosie rozmarynowym
Nocleg
Pokój 2 osobowy 180 zł/doba
śniadanie 35 zł/os.
informacje dodatkowe:
Brak opłaty korkowej
-
dzieci do 2 roku życia gratis, od 2 do 8 roku życia 50% ceny
-
jeżeli zdecydują się państwo dostarczyć ciasto, tort i alkohole zakupione prywatnie prosimy o załączenie potwierdzenia zakupu (paragon lub faktura) dostarczonych produktów
-
możliwość ustalenia specjalnego menu wegetariańskiego, wegańskiego oraz bezglutenowego
-
Koszt organizacji czasu dzieciom uzależniony jest głównie od czasu na jaki wynajęci są animatorzy
REZERWACJA TERMINU TYLKO PO PODPISANIU UMOWY
I WPŁACIE ZADATKU