top of page

menu

380 zł

Cena menu zawiera:

  • Tradycyjne przywitanie Młodej Pary chlebem i solą

  • Szampan z truskawką lub maliną dla gości

  • Zimne i ciepłe napoje - bez ograniczeń

  • Podstawową dekorację sali: obrus, kwiat cięty, świeca, serweta

  • Wynajęcie sali, obsługa gastronomiczna i kelnerska

  • Możliwość serwowania zakupionego przez Państwa alkoholu bez dodatkowych opłat 

  • Pokój dla Pary Młodej

  • Monitorowany parking

  • Minimalna ilość gośći 110 os.

5.png

Przystawka (prosimy o wybór jednej):

  1. Pierś z kaczki podana na mixie  sałat z pomidorkami cherry, krem balsamiczny, pieczywo grissini   

  2. sałatka z grillowanym halloumi, karmelizowaną gruszką na mixie sałat, oliwki, pomidorki cherry, sos winegret cytrusowy, pieczywo grissini

  3. Carpaccio z pieczonego buraka, ser kozi, orzech włoski, sos winegret malinowy, rukola, pieczywo grissini

  4. tatar z  łososia bałtyckiego z kaparami, majonez szczypiorkowy, kiełki zielonego groszku, pieczywo maślano-czosnkowe   

Zupa (prosimy o wybór jednej):

  1. tradycyjny Rosół z wiejską kurą i wołowiną z dodatkiem lubczyku z makaronem, marchewką i zieloną pietruszką  

  2. krem z pomidorów gargano rosso z mozzarellą baby i emulsją bazyliową 

  3. bulion wołowo-drobiowy z kołdunami i zieloną pietruszką 

  4. Krem  z groszku zielonego, oliwa cytrynowa, wędzony pstrąg 

Danie obiadowe (prosimy o wybór dwóch):

  1. wolno pieczona noga kaczki, sos własny z nutą majeranku, grillowana babka ziemniaczana, surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem 

  2. polędwiczki z dorsza z kruszonką z suszonych pomidorów, bukiet warzyw gotowanych na maślanym aromacie, kremowy sos curry, gratin  ziemniaczany

  3. pieczony filet z łososia marynowany w pieprzu cytrynowym i białym winie, podany na sałatce z ogórka i szafranu z nutą chili, ryż paraboliczny z ziołami

  4. pierś z kurczaka nadziewana brązową pieczarką, cebulą i zieloną pietruszką, ziemniaki pieczone, sos z zielonego pieprzu, surówka z kapusty pekińskiej z winegretem ogrodowym

  5. polędwiczka wieprzowa na sosie borowikowym, ziemniaki z koperkiem, bukiet warzyw sezonowych 

  6. pieczony filet z indyka marynowany w białym winie z jałowcem, ziemniaki w mundurkach z pieca, sos szałwiowy, surówka z warzyw sezonowych

Surówki i warzywa - wybór z warzyw sezonowych

4.png

Deser (prosimy o wybór jednego):

  1. panna cotta z  musem i owocami sezonowymi

  2. semifreddo według upodobań smakowych gości np: truskawka, śliwka, gruszka 

  3. lody smakowe na życzenie gości z owocami sezonowymi , musem owocowym , miętą pieprzową i bitą śmietaną 

  4. tiramisu 

  5. fondant czekoladowy 

Projekt bez tytułu.png

Zimny Bufet:

  1. Boczek pieczony w kolorowym pieprzu

  2. Karczek w kminku

  3. Schab z gorczycą

  4. Szynka wiejska

  5. Kiełbasa wiejska

  6. Kabanos

  7. tymbaliki drobiowe

  8. domowy Pasztet 

  9. Śledź po krakowsku

  10. terrina drobiowa

  11. marynaty i pikle oraz grzyby

  12. śledź w śmietanie 

  13. śliwka sechlońskA w boczku

  14. kolorowe zwinięte mini wrapy z różnymi  farszami  

Pieczywo - mieszane

Sosy (prosimy o wybór dwóch):

  1. Tzatziki z jogurtem greckim

  2. Cumberland z żurawiną, czarną porzeczką i chrzanem

  3. Tradycyjny chrzanowy

  4. Tatarski z grzybami i korniszonami

Sałatki (Prosimy o wybór dwóch):

  1. sałatka brokułowa z fetą z pomidorkiem cherry, prażonym słonecznikiem

  2. sałatka z makaronu trio fusilli z kurczakiem, kolorową papryką, winegret musztardowo- miodowy

  3. sałatka z wędzonego kurczaka z selerem konserwowym

  4. sałatka grecka

  5. sałatka gyros

  6. sałatka szwajcarska z kukurydzą, szynką, ananasem i selerem naciowym

  7. jarzynowa

  8. sałatka z pieczonym burakiem, mozzarellą baby i grillowaną brzoskwinią

  9. sałatka pieczarkowa

  10. sałatka kalafiorowa

6.png

I Danie gorące (prosimy o wybór jednego):

  1. żeberka grillowane  w miodzie i musztardzie francuskiej, pieczony w całości ziemniak z kremowym serkiem ziołowym surówka colesław 

  2. soczysta karkówka a la maczanka krakowska z karmelizowaną cebulką i rumianym sosem kminkowym 

  3. szpinakowa rolada z indyka w sosie z boczniaków, ryż szafranowy, bukiet warzyw

  4. pierś kurczaka otulona szynką parmeńską podana z gnocchi szpinakowym, sos porowy, marchewka paryska z masełkiem    

II Danie gorące (prosimy o wybór jednego):

  1. wołowina po burgundzku z cebulą szalotką i grillowanym bekonem 

  2. Ragout z indyka z kurkami w śmietanie

  3. boeuf strogonow z wołowiny 

  4. kurczak z chorizo z kolendrą

  5. gulasz z dzika na czerwonym winie z nutą tymianku i rozmarynu

III Danie gorące (prosimy o wybór jednego):

  1. barszcz czerwony podany z bułeczką z ciasta drożdżowego z mięsem  i kminkiem 

  2. Barszcz czerwony z panierowanymi  pierogami z mięsem

  3. barszcz czerwony z krokietem

  4. żurek na własnym zakwasie z wędzonką i białą kiełbasą 

1.png

Napoje (bez ograniczeń):

  1. Napoje gazowane pepsi/mirinda /7 up

  2. Sok pomarańczowy i jabłkowy 

  3. Woda mineralna gazowana

  4. Woda mineralna niegazowana podawana w dzbankach z miętą i cytryną

  5. Kawa

  6. Herbata

Owoce (sezonowe)

Tort 

słodki stół

Deska serów 

3.png

Oferta dodatkowa 

Wiejski stół 40,00 zł./os.

Szynka wiejska pieczona w całości, boczek wędzony, salceson, kaszanka, kiełbasa swojska, kabanos wieprzowy,  pasztet z pieca, baleron, smalec z cebulą i śliwkami, pieczywo swojskie, ogórki kiszone, chrzan, musztarda, masło ziołowe, chleb wiejski 

Udziec wieprzowy z kością 35,00 zł./os.

udziec wieprzowy z kością płonący, serwowany na sali przez kucharza Ziemniaki pieczone (w mundurkach) w soli morskiej  z rozmarynem, zasmażaną kapustą aromatyzowaną kminkiem

Grill 35,00 zł./os.

Steki z karczku w specjalnej ziołowej marynacie, szaszłyki drobiowe z kolorowymi warzywami, szaszłyki wegetariańskie, podudzia drobiowe marynowane w miodzie i musztardzie, filet drobiowy aromatyzowany świeżymi ziołami w boczku,  kiełbasa,

marynaty, ziemniaki z rusztu pieczone w soli morskiej sałatka szopska (ogórek pomidor, czerwona cebula, miks sałat, sos vinaigrette, ser feta), sosy: tzatziki, musztarda i ketchup, pieczywo mieszane 

roll bar (beczka piwa 30l) 600 zł

lemoniada -

pierogi - różne rodzaje na podgrzewaczach 

bigos

pieczona golonka w piwie

żeberka w sosie rozmarynowym

Nocleg

Pokój 2 osobowy 180 zł/doba

śniadanie 35 zł/os.

pokoj.jpg
pokoj 2.jpg

informacje dodatkowe:

      Brak opłaty korkowej

  • dzieci do 2 roku życia  gratis, od 2 do 8 roku życia 50% ceny

  • jeżeli zdecydują się państwo dostarczyć ciasto, tort i alkohole zakupione prywatnie prosimy o załączenie potwierdzenia zakupu (paragon lub faktura) dostarczonych produktów

  • możliwość ustalenia specjalnego menu wegetariańskiego, wegańskiego oraz  bezglutenowego

  • Koszt organizacji czasu dzieciom uzależniony jest głównie od czasu na jaki wynajęci są animatorzy                                                                                                                                                                                         

REZERWACJA TERMINU TYLKO PO PODPISANIU UMOWY
I WPŁACIE ZADATKU

bottom of page