menu
290 zł
Cena menu zawiera:
-
Tradycyjne przywitanie Młodej Pary chlebem i solą
-
Szampan z truskawką lub maliną dla gości
-
Zimne i ciepłe napoje - bez ograniczeń
-
Podstawową dekorację sali: białe pokrowce na krzesła, obrus, kwiat cięty, świeca, serweta
-
Wynajęcie sali, obsługę gastronomiczną i kelnerską
-
Możliwość serwowania zakupionego przez Państwa alkoholu bez dodatkowych opłat
-
Pokój dla Pary Młodej
-
Monitorowany parking
-
Minimalna ilość gości 110 os.

Przystawka (prosimy o wybór jednej):
-
galantyna drobiowa z sosem tatarskim i pomidorami koktajlowymi
-
pasztet wieprzowo drobiowy w cieście francuskim na miksie sałat z vinaigrette orzechowo-malinowym
-
płatki fileta kurczaka marynowane w miodzie i occie balsamicznym podane z grillowanym oscypkiem na rukoli z żurawiną
-
delikatna galantyna rybna z sosem Romuald z kiełkami rzodkiewki i pomidorami
-
roladka z indyka z sosem tuńczykowym podana z kiełkami pora i pomidorami
Zupa (prosimy o wybór jednej):
-
Rosół z makaronem
-
zupa cebulowa z grzankami
-
Zupa porowo-ziemniaczana z grillowanym boczkiem
-
Krem z kukurydzy i marchewki aromatyzowanym selerem naciowym
-
Krem z pomidorów z kiełkami rzodkiewki
Danie obiadowe (prosimy o wybór dwóch):
-
panierowany filet kurczaka faszerowany pieczarkami i serem
-
panierowany schab wieprzowy faszerowany szynką i serem
-
schab pieczony w sosie własnym
-
roladka z kurczaka z boczkiem i pieczarkami na sosie pieczeniowym
-
medaliony z polędwiczek wieprzowych na sosie podgrzybkowym
-
roladki z indyka faszerowane szpinakiem i serem feta
-
pieczeń wieprzowa w sosie własnym aromatyzowanym kminkiem
-
rolada wieprzowa faszerowana brokułami i serem feta
Dodatek do dania (prosimy o wybór jednego):
-
Ziemniaki z wody
-
Puree ziemniaczane
-
Ziemniaki pieczone
-
Tarta ziemniaczana
-
Kluski śląskie
-
Kopytka ziemniaczane
Surówki i warzywa - wybór z warzyw sezonowych

Deser (prosimy o wybór jednego):
-
Lody podane z owocami i bitą śmietaną
-
Panna cotta podana na sosie malinowym.
-
krem karmel z truskawkami
-
mus czekoladowy na sosie waniliowym z kolorowym pieprzem
-
Semifreddo śliwkowe podane na sosie angielskim z nutą czekolady

Zimny Bufet:
-
Boczek faszerowany
-
Karczek z morelami
-
kurczak faszerowany
-
Schab ze śliwką
-
Galaretki drobiowe
-
Szynka wiejska
-
Kiełbasa wiejska
-
Kabanos
-
Pasztet wieprzowy
-
Śledź po krakowsku
Pieczywo - mieszane
Sosy (prosimy o wybór dwóch):
-
Czarci na bazie zielonego pieprzu
-
Tzatziki z jogurtem greckim
-
Cumberland z żurawiną, czarną porzeczką i chrzanem
-
Romuald z pietruszką, kolendrą i korniszonami
-
Tradycyjny chrzanowy
-
Tatarski z grzybami i korniszonami
Sałatki (Prosimy o wybór dwóch):
-
Jarzynowa tradycyjna lub z kukurydzą
-
Grecka z ogórkami, papryką ,pomidorami, serem feta i oliwkami
-
Szwajcarska z kukurydzą, szynką, serem
-
Pieczarkowa z ogórkami, majonezem i pietruszką
-
Kebabowa podana wielowarstwowo
-
Kalafiorowa z jabłkami, ananasem i migdałami prażonymi
-
Chińska na bazie ryżu długoziarnistego, groszku cukrowego, tuńczyka lub łososia wędzonego
-
wielowarstwowa z burakami, jajkiem, śledziem i majonezem
-
w/g własnej receptury

I Danie gorące (prosimy o wybór jednego):
-
Rolada wieprzowa z kluskami śląskimi, surówka z czerwonej kapusty
-
Roladki drobiowa z pomidorami suszonymi i mozzarella podana na sosie pieczarkowym z kopytkami , surówka colesław z dodatkiem czerwonej kapusty
-
szaszłyk drobiowy z ryżem i sałatą ze świeżych pomidorów i ogórków
-
grillowany filet z kurczaka marynowany w czosnku i bazylii, podany z ziemniakami pieczonymi oraz sałata z sosem wiosennym
-
sztufada wieprzowa w szarym sosie z puree ziemniaczanym i surówka z białej kapusty i ogórków
II Danie gorące (prosimy o wybór jednego):
-
kurczak po węgiersku, pieczywo
-
wieprzowina po meksykańsku, pieczywo
-
strogonow z wieprzowiny, pieczywo
-
bogracz z warzywami, pieczywo
-
blanszet z indyka, pieczywo
III Danie gorące (prosimy o wybór jednego):
-
barszcz z krokietem lub pasztecikami
-
Barszcz z bułeczkami faszerowanymi mięsem i boczkiem
-
Barszcz podany z pierogami panierowanymi
-
tradycyjna węgierska zupa gulaszowa, pieczywo
-
żurek z białą kiełbasa, pieczywo

Napoje (bez ograniczeń):
-
Napoje gazowane pepsi/mirinda/7 up
-
Sok owocowy
-
Woda mineralna gazowana
-
Woda mineralna niegazowana podawana w dzbankach z miętą i cytryną
-
Kawa
-
Herbata
Owoce (sezonowe)

Oferta dodatkowa
Tort i ciasto 30,00 zł./os
tort i słodki stół 40,00 zł./os
Wiejski stół 30,00 zł./os.
Szynka wiejska, boczek wędzony, salceson, kiełbasa swojska, pasztety wiejskie, smalec z cebulą i śliwkami, pieczywo swojskie, ogórki kiszone
Udziec wieprzowy z kością 30,00 zł./os.
Ziemniaki pieczone (w mundurkach) z rozmarynem i zasmażaną kapustą aromatyzowaną kminkiem
Grill 30,00 zł./os.
Steki z karczku w specjalnej marynacie, szaszłyki drobiowe, szaszłyki wegetariańskie podudzia drobiowe marynowane w miodzie i musztardzie, filet drobiowy aromatyzowany świeżymi ziołami w boczku, kiełbasa, marynaty, sałatka szopska (ogórek pomidor, czerwona cebula, miks sałat, sos vinaigrette, ser feta), sosy: tzatziki, bbq, musztarda i ketchup, pieczywo
Deska serów 900 zł
roll bar (beczka piwa 30l) 500 zł
Nocleg
Pokój 2 osobowy 160 zł/doba
śniadanie 30 zł/os.


informacje dodatkowe:
-
Brak opłaty korkowej
-
dzieci do 2 roku życia gratis, do 8 roku życia 50% ceny
-
jeżeli zdecydują się państwo dostarczyć ciasto, tort i alkohole zakupione prywatnie prosimy o załączenie potwierdzenia zakupu (paragon lub faktura) dostarczonych produktów
-
możliwość ustalenia specjalnego menu wegetariańskiego, wegańskiego oraz bezglutenowego
-
Koszt organizacji czasu dzieciom uzależniony jest głównie od czasu na jaki wynajęci są animatorzy;
-
PAKIET 1: od 3,0 h do 3,5 h- 400 zł- jeden animator do 9 dzieci
-
PAKIET 2: od 3,0h do 3,5, h -800 zł- dwóch animatorów do 20 dzieci
REZERWACJA TERMINU TYLKO PO PODPISANIU UMOWY
I WPŁACIE ZADATKU