top of page

menu

360 zł

Cena menu zawiera:

  • Tradycyjne przywitanie Młodej Pary chlebem i solą

  • Szampan z truskawką lub maliną dla gości

  • Zimne i ciepłe napoje - bez ograniczeń

  • Podstawową dekorację sali: obrus, kwiat cięty, świeca, serweta

  • Wynajęcie sali, obsługa gastronomiczna i kelnerska

  • Możliwość serwowania zakupionego przez Państwa alkoholu bez dodatkowych opłat 

  • Pokój dla Pary Młodej

  • Monitorowany parking

  • Minimalna ilość gośći 110 os.

5.png

Przystawka (prosimy o wybór jednej):

  1. Pasztet z kaczki w cieście francuskim podany na miksie sałat z vinaigrette malinowym  

  2. Terina z łososia podana z pomidorami i sosem pietruszkowym

  3. Rolada z piersi indyka podana z kiełkami rzodkiewki na sosie tuńczykowym 

  4. Delikatny pasztet z cielęciny z żurawiną i kruszonymi orzechami

  5. Płatki łososia marynowanego w burakach, miodzie i soku z cytryny, podany na kompozycji sałat z vinaigrette orzechowym

  6. Delikatny mus z pstrąga w szynce parmeńskiej na sosie paprykowym

Zupa (prosimy o wybór jednej):

  1. Rosół z makaronem pietruszkowym 

  2. Bulion z kołdunami

  3. Zupa krem brokułowa z migdałami prażonymi

  4. Krem z grzybów lesnych podany w chlebie z grzankami

  5. Krem rybny aromatyzowany szafranem z kawałkami midowo-cytrynowego łososia

  6. Zupa szpinakowo-porowa z krewetkami

Danie obiadowe (prosimy o wybór dwóch):

  1. Medialiony z polędwiczki wieprzowej na sosie borowikowym

  2. delikatne, panierowane medaliony z polędwicy wieprzowej

  3. Roladki cielęce faszerowane marchewką i groszkiem podane na sosie kurkowym

  4. Rolada wołowa faszerowana boczkiem, ogórkiem i cebulą, podana w sosie własnym

  5. Roladki z indyka faszerowane szpinakiem i serem owczym podane na sosie pieczeniowym

  6. De Volaille z masłem i koperkiem

  7. Rolada wieprzowa faszerowana brokułami i kurkami na sosie własnym

  8. Delikatne roladki wieprzowe z kurczakiem wędzonym podane na szpinaku

Dodatek do dania (prosimy o wybór jednego):

  1. Ziemniaki z wody

  2. Puree ziemniaczane

  3. Ziemniaki pieczone

  4. Tarta ziemniaczana

  5. Kluski śląskie

  6. Kopytka ziemniaczane

Surówki i warzywa - wybór z warzyw sezonowych

4.png

Deser (prosimy o wybór jednego):

  1. Tradycyjny włoski deser tiramisu

  2. Panna cotta podana na rubinowym sosie

  3. Wykwinty torcik czekoladowy na sosie wiśniowym

  4. Delikatny sorbet z granatów i gruszki podany z winem musującym i malinami

  5. Semifreddo malinowe podane na sosie waniliowym z nutą czekolady i kruszoną bezą 

Projekt bez tytułu.png

Zimny Bufet:

  1. Boczek faszerowany

  2. Karczek z morelami

  3. Schab ze śliwką

  4. Szynka wiejska

  5. Kiełbasa wiejska

  6. Kabanos

  7. Wędzony filet z indyka

  8. Galaretki drobiowe lub wieprzowe

  9. Śledź po krakowsku

  10. Świeże i marynowane warzywa oraz grzyby

  11. Kuleczki mięsne w boczku

  12. Pieczone pałki z kurczaka

  13. Kurczak w cukinii

  14. Nuggetsy

  15. Szaszłyki z mozzrellą i pomidorami koktajlowymi

  16. Roladki z omletów szpinakowych faszerowane wędzonym łososiem

  17. Rożki z ciasta filo faszerowane szpinakiem i fetą

Pieczywo - mieszane

Sosy (prosimy o wybór dwóch):

  1. Czarci na bazie zielonego pieprzu

  2. Tzatziki z jogurtem greckim

  3. Cumberland z żurawiną, czarną porzeczką i chrzanem

  4. Romuald z pietruszką, kolendrą i korniszonami

  5. Tradycyjny chrzanowy

  6. Tatarski z grzybami i korniszonami

Sałatki (Prosimy o wybór dwóch):

  1. Z porów i selera marynowanego z szynką

  2. Grecka z ogórkami, papryką, pomidorami, serem feta i oliwkami 

  3. Szwajcarska z kukurydzą, szynką, selerem, ananasem i selerem naciowym

  4. Pieczarkowa z ogórkami, majonezem i pietruszką

  5. Kebabowa podana wielowarstwowo

  6. Kalafiorowa z jabłkami, ananasem i migdałami prażonymi 

  7. Chińska na bazie ryżu długoziarnistego, groszku cukrowego, tuńczyka lub łososia wędzonego

  8. Z brokułów z jajkami, pomidorami i słonecznikiem

6.png

I Danie gorące (prosimy o wybór jednego):

  1. Rolada z kaczki podana z jabłkami, ziemniaki pieczone, mix sałat z vinaigrette francuskim

  2. Roladki cielęce z papryką pieczoną w sosie podgrzybkowym, kluski śląskie, surówka z czerwonej kapusty

  3. Pieczeń wieprzowa na sosie z kurek, ziemniaki pieczone, surówka wielowarzywna

  4. Pieczony filet z indyka z brzoskwiniami i żurawiną podany na sosie z orzeszków ziemnych, wedgesy, fasolką szparagową

  5. Pieczony filet indyka na sosie podgrzybkowym

  6. Wieprzowina w kapuście z moskolami

II Danie gorące (prosimy o wybór jednego):

  1. Udko kurczaka faszerowane serem i szynką,

  2. zapiekanka ziemniaczana, zielona fasolka szparagowa

  3. Wołowina po burgundzku z pieczarkami, pieczywo

  4. Kurczak w sosie serowym na tagliatelle

  5. Boeuf Stroganow, pieczywo

  6. Paprykarz cielęcy, pieczywo

III Danie gorące (prosimy o wybór jednego):

  1. Kurczak po meksykańsku

  2. Bulion z pasztecikami faszerowanymi mięsem i papryką pieczoną

  3. Barszcz z bułeczkami faszerowanymi mięsem i boczkiem

  4. Tortilla faszerowana kurczakiem, sałatą i pomidorami z sosem czosnkowym

1.png

Napoje (bez ograniczeń):

  1. Napoje gazowane pepsi/mirinda/7 up

  2. Sok owocowy

  3. Woda mineralna gazowana

  4. Woda mineralna niegazowana podawana w dzbankach z miętą i cytryną

  5. Kawa

  6. Herbata

Owoce (sezonowe)

Tort 

słodki stół

Deska serów 

3.png

Oferta dodatkowa 

Wiejski stół 35,00 zł./os.

Szynka wiejska, boczek wędzony,  salceson, kiełbasa swojska, pasztety wiejskie, smalec z cebulą i śliwkami, pieczywo swojskie, ogórki kiszone

Udziec wieprzowy z kością 35,00 zł./os.

Ziemniaki pieczone (w mundurkach) z rozmarynem i zasmażaną kapustą aromatyzowaną kminkiem

Grill 35,00 zł./os.

Steki z karczku w specjalnej marynacie, szaszłyki drobiowe, szaszłyki wegetariańskie podudzia drobiowe marynowane w miodzie i musztardzie, filet drobiowy aromatyzowany świeżymi ziołami w boczku,  kiełbasa, marynaty, sałatka szopska (ogórek pomidor, czerwona cebula, miks sałat, sos vinaigrette, ser feta), sosy: tzatziki, bbq, musztarda i ketchup, pieczywo

roll bar (beczka piwa 30l) 600 zł

Nocleg

Pokój 2 osobowy 180 zł/doba

śniadanie 35 zł/os.

pokoj.jpg
pokoj 2.jpg

informacje dodatkowe:

      Brak opłaty korkowej

  • dzieci do 2 roku życia  gratis, do 8 roku życia 50% ceny

  • jeżeli zdecydują się państwo dostarczyć ciasto, tort i alkohole zakupione prywatnie prosimy o załączenie potwierdzenia zakupu (paragon lub faktura) dostarczonych produktów

  • możliwość ustalenia specjalnego menu wegetariańskiego, wegańskiego oraz  bezglutenowego

  • Koszt organizacji czasu dzieciom uzależniony jest głównie od czasu na jaki wynajęci są animatorzy

  • PAKIET 1:  od 3,0 h do 3,5 h- 400 zł- jeden animator  do 9 dzieci 

  •  PAKIET 2:  od 3,0h do 3,5, h -800 zł- dwóch animatorów do 20 dzieci

  •                                                                                                                                                                                          

REZERWACJA TERMINU TYLKO PO PODPISANIU UMOWY
I WPŁACIE ZADATKU

bottom of page