top of page

menu

300 zł

Cena menu zawiera:

  • Tradycyjne przywitanie Młodej Pary chlebem i solą

  • Szampan z truskawką lub maliną dla gości

  • Zimne i ciepłe napoje - bez ograniczeń

  • Podstawową dekorację sali:  obrus, kwiat cięty, świeca, serweta

  • Wynajęcie sali, obsługę gastronomiczną i kelnerską

  • Możliwość serwowania zakupionego przez Państwa alkoholu bez dodatkowych opłat 

  • Pokój dla Pary Młodej

  • Monitorowany parking

  • Minimalna ilość gości 110 os.

5.png

Przystawka (prosimy o wybór jednej):

  1. galantyna drobiowa z sosem tatarskim i pomidorami koktajlowymi

  2. pasztet wieprzowo drobiowy w cieście francuskim na miksie sałat z vinaigrette orzechowo-malinowym

  3. płatki fileta kurczaka marynowane w miodzie i occie balsamicznym podane z grillowanym oscypkiem na rukoli z żurawiną

  4. delikatna galantyna rybna z sosem Romuald z kiełkami rzodkiewki i pomidorami

  5. roladka z indyka z sosem tuńczykowym podana z kiełkami pora i pomidorami 

Zupa (prosimy o wybór jednej):

  1. Rosół z makaronem  

  2. zupa cebulowa z grzankami

  3. Zupa porowo-ziemniaczana z grillowanym boczkiem

  4. Krem z kukurydzy i marchewki aromatyzowanym selerem naciowym

  5. Krem z pomidorów z kiełkami rzodkiewki

Danie obiadowe (prosimy o wybór dwóch):

  1. panierowany filet kurczaka faszerowany pieczarkami i serem 

  2. panierowany schab wieprzowy faszerowany szynką i serem 

  3. schab pieczony w sosie własnym

  4. roladka z kurczaka z boczkiem i pieczarkami na sosie pieczeniowym

  5. medaliony z polędwiczek wieprzowych na sosie podgrzybkowym 

  6. roladki z indyka faszerowane szpinakiem i serem feta 

  7. pieczeń wieprzowa w sosie własnym aromatyzowanym kminkiem

  8. rolada wieprzowa faszerowana brokułami i serem feta

Dodatek do dania (prosimy o wybór jednego):

  1. Ziemniaki z wody

  2. Puree ziemniaczane

  3. Ziemniaki pieczone

  4. Tarta ziemniaczana

  5. Kluski śląskie

  6. Kopytka ziemniaczane

Surówki i warzywa - wybór z warzyw sezonowych

4.png

Deser (prosimy o wybór jednego):

  1. Lody podane z owocami i bitą śmietaną

  2. Panna cotta podana na sosie malinowym.

  3. krem karmel z truskawkami

  4. mus czekoladowy na sosie waniliowym z kolorowym pieprzem

  5. Semifreddo śliwkowe podane na sosie angielskim z nutą czekolady  

Projekt bez tytułu.png

Zimny Bufet:

  1. Boczek faszerowany

  2. Karczek z morelami

  3. kurczak faszerowany

  4. Schab ze śliwką

  5. Galaretki drobiowe

  6. Szynka wiejska

  7. Kiełbasa wiejska

  8. Kabanos

  9. Pasztet wieprzowy

  10. Śledź po krakowsku

Pieczywo - mieszane

Sosy (prosimy o wybór dwóch):

  1. Czarci na bazie zielonego pieprzu

  2. Tzatziki z jogurtem greckim

  3. Cumberland z żurawiną, czarną porzeczką i chrzanem

  4. Romuald z pietruszką, kolendrą i korniszonami

  5. Tradycyjny chrzanowy

  6. Tatarski z grzybami i korniszonami

Sałatki (Prosimy o wybór dwóch):

  1. Jarzynowa tradycyjna lub z kukurydzą 

  2. Grecka z ogórkami, papryką ,pomidorami, serem feta i oliwkami 

  3. Szwajcarska z kukurydzą, szynką, serem

  4. Pieczarkowa z ogórkami, majonezem i pietruszką

  5. Kebabowa podana wielowarstwowo

  6. Kalafiorowa z jabłkami, ananasem i migdałami prażonymi 

  7. Chińska na bazie ryżu długoziarnistego, groszku cukrowego, tuńczyka lub łososia wędzonego

  8. wielowarstwowa z burakami, jajkiem, śledziem i majonezem

  9. w/g własnej receptury

6.png

I Danie gorące (prosimy o wybór jednego):

  1. Rolada wieprzowa z kluskami śląskimi, surówka z czerwonej kapusty

  2. Roladki drobiowa z pomidorami suszonymi i mozzarella podana na sosie pieczarkowym z kopytkami , surówka colesław z dodatkiem czerwonej kapusty

  3. szaszłyk drobiowy z ryżem i sałatą ze świeżych pomidorów i ogórków

  4. grillowany filet z kurczaka marynowany w czosnku i bazylii, podany z ziemniakami pieczonymi oraz sałata z sosem wiosennym

  5. sztufada wieprzowa w szarym sosie z puree ziemniaczanym i surówka z białej kapusty i ogórków

II Danie gorące (prosimy o wybór jednego):

  1. kurczak po węgiersku, pieczywo

  2. wieprzowina po meksykańsku, pieczywo

  3. strogonow z wieprzowiny, pieczywo

  4. bogracz z warzywami, pieczywo

  5. blanszet z indyka, pieczywo

III Danie gorące (prosimy o wybór jednego):

  1. barszcz z krokietem lub pasztecikami

  2. Barszcz z bułeczkami faszerowanymi mięsem i boczkiem

  3. Barszcz podany z pierogami panierowanymi

  4. tradycyjna węgierska zupa gulaszowa, pieczywo

  5. żurek z białą kiełbasa, pieczywo

1.png

Napoje (bez ograniczeń):

  1. Napoje gazowane pepsi/mirinda/7 up

  2. Sok owocowy

  3. Woda mineralna gazowana

  4. Woda mineralna niegazowana podawana w dzbankach z miętą i cytryną

  5. Kawa

  6. Herbata

Owoce (sezonowe)

3.png

Oferta dodatkowa 

Tort i ciasto  35,00 zł./os

tort i słodki stół 40,00 zł./os

Wiejski stół 35,00 zł./os.

Szynka wiejska, boczek wędzony,  salceson, kiełbasa swojska, pasztety wiejskie, smalec z cebulą i śliwkami, pieczywo swojskie, ogórki kiszone

Udziec wieprzowy z kością 35,00 zł./os.

Ziemniaki pieczone (w mundurkach) z rozmarynem i zasmażaną kapustą aromatyzowaną kminkiem

Grill 35,00 zł./os.

Steki z karczku w specjalnej marynacie, szaszłyki drobiowe, szaszłyki wegetariańskie podudzia drobiowe marynowane w miodzie i musztardzie, filet drobiowy aromatyzowany świeżymi ziołami w boczku,  kiełbasa, marynaty, sałatka szopska (ogórek pomidor, czerwona cebula, miks sałat, sos vinaigrette, ser feta), sosy: tzatziki, bbq, musztarda i ketchup, pieczywo

Deska serów 900 zł

roll bar (beczka piwa 30l) 600 zł

Nocleg

Pokój 2 osobowy 180 zł/doba

śniadanie 35 zł/os.

pokoj.jpg
pokoj 2.jpg

informacje dodatkowe:

  • Brak opłaty korkowej

  • dzieci do 2 roku życia  gratis, do 8 roku życia 50% ceny

  • jeżeli zdecydują się państwo dostarczyć ciasto, tort i alkohole zakupione prywatnie prosimy o załączenie potwierdzenia zakupu (paragon lub faktura) dostarczonych produktów

  • możliwość ustalenia specjalnego menu wegetariańskiego, wegańskiego oraz  bezglutenowego

  • Koszt organizacji czasu dzieciom uzależniony jest głównie od czasu na jaki wynajęci  są animatorzy;

             

REZERWACJA TERMINU TYLKO PO PODPISANIU UMOWY
I WPŁACIE ZADATKU

bottom of page