menu
345 zł
Cena menu zawiera:
-
Tradycyjne przywitanie Młodej Pary chlebem i solą
-
Szampan z truskawką lub maliną dla gości
-
Zimne i ciepłe napoje - bez ograniczeń
-
Podstawową dekorację sali: białe pokrowce na krzesła, obrus, kwiat cięty, świeca, serweta
-
Wynajęcie sali, obsługa gastronomiczna i kelnerska
-
Możliwość serwowania zakupionego przez Państwa alkoholu bez dodatkowych opłat
-
Pokój dla Pary Młodej
-
Monitorowany parking
-
Minimalna ilość gośći 110 os.

Przystawka (prosimy o wybór jednej):
-
Pasztet z kaczki w cieście francuskim podany na miksie sałat z vinaigrette malinowym
-
Terina z łososia podana z pomidorami i sosem pietruszkowym
-
Rolada z piersi indyka podana z kiełkami rzodkiewki na sosie tuńczykowym
-
Delikatny pasztet z cielęciny z żurawiną i kruszonymi orzechami
-
Płatki łososia marynowanego w burakach, miodzie i soku z cytryny, podany na kompozycji sałat z vinaigrette orzechowym
-
Delikatny mus z pstrąga w szynce parmeńskiej na sosie paprykowym
Zupa (prosimy o wybór jednej):
-
Rosół z makaronem pietruszkowym
-
Bulion z kołdunami
-
Zupa krem brokułowa z migdałami prażonymi
-
Krem z grzybów lesnych podany w chlebie z grzankami
-
Krem rybny aromatyzowany szafranem z kawałkami midowo-cytrynowego łososia
-
Zupa szpinakowo-porowa z krewetkami
Danie obiadowe (prosimy o wybór dwóch):
-
Medialiony z polędwiczki wieprzowej na sosie borowikowym
-
delikatne, panierowane medaliony z polędwicy wieprzowej
-
Roladki cielęce faszerowane marchewką i groszkiem podane na sosie kurkowym
-
Rolada wołowa faszerowana boczkiem, ogórkiem i cebulą, podana w sosie własnym
-
Roladki z indyka faszerowane szpinakiem i serem owczym podane na sosie pieczeniowym
-
De Volaille z masłem i koperkiem
-
Rolada wieprzowa faszerowana brokułami i kurkami na sosie własnym
-
Delikatne roladki wieprzowe z kurczakiem wędzonym podane na szpinaku
Dodatek do dania (prosimy o wybór jednego):
-
Ziemniaki z wody
-
Puree ziemniaczane
-
Ziemniaki pieczone
-
Tarta ziemniaczana
-
Kluski śląskie
-
Kopytka ziemniaczane
Surówki i warzywa - wybór z warzyw sezonowych

Deser (prosimy o wybór jednego):
-
Tradycyjny włoski deser tiramisu
-
Panna cotta podana na rubinowym sosie
-
Wykwinty torcik czekoladowy na sosie wiśniowym
-
Delikatny sorbet z granatów i gruszki podany z winem musującym i malinami
-
Semifreddo malinowe podane na sosie waniliowym z nutą czekolady i kruszoną bezą

Zimny Bufet:
-
Boczek faszerowany
-
Karczek z morelami
-
Schab ze śliwką
-
Szynka wiejska
-
Kiełbasa wiejska
-
Kabanos
-
Wędzony filet z indyka
-
Galaretki drobiowe lub wieprzowe
-
Śledź po krakowsku
-
Świeże i marynowane warzywa oraz grzyby
-
Kuleczki mięsne w boczku
-
Pieczone pałki z kurczaka
-
Kurczak w cukinii
-
Nuggetsy
-
Szaszłyki z mozzrellą i pomidorami koktajlowymi
-
Roladki z omletów szpinakowych faszerowane wędzonym łososiem
-
Rożki z ciasta filo faszerowane szpinakiem i fetą
Pieczywo - mieszane
Sosy (prosimy o wybór dwóch):
-
Czarci na bazie zielonego pieprzu
-
Tzatziki z jogurtem greckim
-
Cumberland z żurawiną, czarną porzeczką i chrzanem
-
Romuald z pietruszką, kolendrą i korniszonami
-
Tradycyjny chrzanowy
-
Tatarski z grzybami i korniszonami
Sałatki (Prosimy o wybór dwóch):
-
Z porów i selera marynowanego z szynką
-
Grecka z ogórkami, papryką, pomidorami, serem feta i oliwkami
-
Szwajcarska z kukurydzą, szynką, selerem, ananasem i selerem naciowym
-
Pieczarkowa z ogórkami, majonezem i pietruszką
-
Kebabowa podana wielowarstwowo
-
Kalafiorowa z jabłkami, ananasem i migdałami prażonymi
-
Chińska na bazie ryżu długoziarnistego, groszku cukrowego, tuńczyka lub łososia wędzonego
-
Z brokułów z jajkami, pomidorami i słonecznikiem

I Danie gorące (prosimy o wybór jednego):
-
Rolada z kaczki podana z jabłkami, ziemniaki pieczone, mix sałat z vinaigrette francuskim
-
Roladki cielęce z papryką pieczoną w sosie podgrzybkowym, kluski śląskie, surówka z czerwonej kapusty
-
Pieczeń wieprzowa na sosie z kurek, ziemniaki pieczone, surówka wielowarzywna
-
Pieczony filet z indyka z brzoskwiniami i żurawiną podany na sosie z orzeszków ziemnych, wedgesy, fasolką szparagową
-
Pieczony filet indyka na sosie podgrzybkowym
-
Wieprzowina w kapuście z moskolami
II Danie gorące (prosimy o wybór jednego):
-
Udko kurczaka faszerowane serem i szynką,
-
zapiekanka ziemniaczana, zielona fasolka szparagowa
-
Wołowina po burgundzku z pieczarkami, pieczywo
-
Kurczak w sosie serowym na tagliatelle
-
Boeuf Stroganow, pieczywo
-
Paprykarz cielęcy, pieczywo
III Danie gorące (prosimy o wybór jednego):
-
Kurczak po meksykańsku
-
Bulion z pasztecikami faszerowanymi mięsem i papryką pieczoną
-
Barszcz z bułeczkami faszerowanymi mięsem i boczkiem
-
Tortilla faszerowana kurczakiem, sałatą i pomidorami z sosem czosnkowym

Napoje (bez ograniczeń):
-
Napoje gazowane pepsi/mirinda/7 up
-
Sok owocowy
-
Woda mineralna gazowana
-
Woda mineralna niegazowana podawana w dzbankach z miętą i cytryną
-
Kawa
-
Herbata
Owoce (sezonowe)
Tort
słodki stół
Deska serów

Oferta dodatkowa
Wiejski stół 30,00 zł./os.
Szynka wiejska, boczek wędzony, salceson, kiełbasa swojska, pasztety wiejskie, smalec z cebulą i śliwkami, pieczywo swojskie, ogórki kiszone
Udziec wieprzowy z kością 30,00 zł./os.
Ziemniaki pieczone (w mundurkach) z rozmarynem i zasmażaną kapustą aromatyzowaną kminkiem
Grill 30,00 zł./os.
Steki z karczku w specjalnej marynacie, szaszłyki drobiowe, szaszłyki wegetariańskie podudzia drobiowe marynowane w miodzie i musztardzie, filet drobiowy aromatyzowany świeżymi ziołami w boczku, kiełbasa, marynaty, sałatka szopska (ogórek pomidor, czerwona cebula, miks sałat, sos vinaigrette, ser feta), sosy: tzatziki, bbq, musztarda i ketchup, pieczywo
roll bar (beczka piwa 30l) 500 zł
Nocleg
Pokój 2 osobowy 160 zł/doba
śniadanie 30 zł/os.


informacje dodatkowe:
Brak opłaty korkowej
-
dzieci do 2 roku życia gratis, do 8 roku życia 50% ceny
-
jeżeli zdecydują się państwo dostarczyć ciasto, tort i alkohole zakupione prywatnie prosimy o załączenie potwierdzenia zakupu (paragon lub faktura) dostarczonych produktów
-
możliwość ustalenia specjalnego menu wegetariańskiego, wegańskiego oraz bezglutenowego
-
Koszt organizacji czasu dzieciom uzależniony jest głównie od czasu na jaki wynajęci są animatorzy
-
PAKIET 1: od 3,0 h do 3,5 h- 400 zł- jeden animator do 9 dzieci
-
PAKIET 2: od 3,0h do 3,5, h -800 zł- dwóch animatorów do 20 dzieci
-
REZERWACJA TERMINU TYLKO PO PODPISANIU UMOWY
I WPŁACIE ZADATKU